annasmilia

Lev idag!

Kategori: Livet


Bild är från denna sida.

LIVE EACH DAY TO ITS FULLEST, YOU NEVER KNOW WHAT TOMORROW WILL BRING

Ja ett motto som passar in just nu. Njut och lev livet idag för du vet aldrig vad morgondagen har att komma med. Jag spenderar alldeles för mycket tid både i det förflutna och i framtiden, men vad händer med nutiden? Ja tyvärr så blir den lidande. Från och med nu ska jag bli bättre på att leva i nuet!

Och idag är det redan "helg", ska passa på att njuta i dagarna fyra eftersom jag börjar jobba på måndag. Det blev lite tidigare än planerat men mig gör det inget, skönt att slippa gå hemma om dagarna.

Nått ett av mina mål!

Kategori: Träning



Ja idag är jag så HAPPY! Jag har sprungit en mil! Det trodde jag aldrig att jag skulle orka. Konditionsmässigt har jag aldrig tvekat på att jag skulle orka, utan just psykiskt. Jag har aldrig tyckt det varit roligt att springa. Jag är en person som gillar gruppträning där vi tjoar och hejar och det händer saker hela tiden. Men nu på senare tid har jag fått upp ögonen för löpningen, just för att det är så effektivt och för att det faktiskt är skönt att träna nåt annat och få rensa hjärnan.

Jag hade bestämt att jag skulle ut och springa idag och sa till Christer innan att det skulle vara så roligt att kunna orka springa en mil. I det tysta gjorde jag upp med mig själv att jag skulle satsa på en mil idag. Jag började springa för att se hur benen kändes. Det kändes bra. Eftersom jag inte hade en runda klar som var på en mil, så tänkte jag att jag springer 5 km åt ett håll och sen vänder jag hem igen.

Så blev det! Nu sitter jag här med skavsår på ena tån, möra ben och ett ont knä.....men jag är lycklig, väldigt lycklig! :)

En skön söndag på Klarälvsbanan

Kategori: Livet



Idag har vi varit till Ransäter och hälsat på Milias farfar. Det blev fika och mat och en stund i solen. Eftersom solen sken och lyste upp varenda fluglort på terassdörrarna så tog jag fram grejer och putsade dem.

När vi kom hem blev det en promenad som avslutades på Klarälvsbanan. Jättefint ställe för promenader, cykling och inlines-åkning! :)



Tuffaste bruden Milia

Freitag

Kategori: Allmänt


Mamma har finaste besöket från Vålberg i dagarna fyra så självklart var vi dit på förmiddan.


Regn, bara regn....

Kategori: Allmänt


Lek i sandlådan, biden tagen häromdagen.

Ja, jag bara önskar att vi hade väder som det är på bilden ovan, men idag har det verkligen hällregnat nästan hela dagen. Nu får det räcka tycker jag. 

Denna vecka har jag fått en massa gjort på min To Do-lista, som helst ska vara klar innan jag börjar jobba. Idag kunde jag pricka av en STOR punkt på listan, nämligen städning av garaget. Nu kan vi verkligen gå IN i garaget och HITTA saker som vi letar efter. :) Nu tror jag chansen är stor att hela listan är avklarad t o m lite innan jag börjar jobba.

Nu ska jag fortsätta se på Let´s Dance, vilket inte hör till vanligheterna, för idag jobbar Chrille eftermiddag så då får jag passa på! ;) 


Sortering

Kategori: Milia

Eftermiddan och kvällen har gått i sorteringens tecken, ja förutom ett Sh´bam-pass däremellan då. Jag har sorterat våra kort på datorn och även gjort en överföring av kort till den bärbara hårddisken. Vi har haft korten huller om buller och samma kort på flera ställen. Nu är allt sorterat efter årtal i mappar och därefter sorterat i vilken månad som kortet är taget.

Där är en sån där sak som jag hela tiden skjutit framför mig men som jag ändå vet betyder så mycket för mig. Tänk om alla kort skulle försvinna? Det har hänt oss 2 gånger förut då datorn kraschat, och ledsen är ju bara förnamnet på vad man blir. 

Var ju bara tvungen att gå igenom alla kort från det att Milia föddes. Jag kan inte förstå att hon varit så liten, ändå är hon sig mycket lik, både i utseende och med vissa uttryck och grejer hon har för sig. 
På detta kort är hon knappt en månad och så här somnar hon fortfarande varje kväll! Öronen är heliga för henne, och andras öron också för den delen. :)

Leilas sega kladdkaka

Kategori: Mat & dryck

Igår bakade Milia och jag Leilas sega kladdkaka. Första gången vi fick smaka den var när Johanna bakat denna när vi var på besök i Linköping. Underbart god!


Ingredienser

50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%



Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.

3. Vispa ägg och socker poröst.

4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.

5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.

6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.

7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.



Så här kan man se ut efter ett kladdkakebak! :)


God morgon på er!

Kategori: Mat & dryck




Här är det söndagsfrukost som gäller. Nygräddade frallor med skinka och gurka, kiwi, kokt ägg och kaffe! Lovely! :)

Solen strålar och idag har jag endast ett möte kl 11.00 inplanerat. Får se vad som händer. Ha en skön söndag!