annasmilia

Leilas sega kladdkaka

Kategori: Mat & dryck

Igår bakade Milia och jag Leilas sega kladdkaka. Första gången vi fick smaka den var när Johanna bakat denna när vi var på besök i Linköping. Underbart god!


Ingredienser

50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%



Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.

3. Vispa ägg och socker poröst.

4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.

5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.

6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.

7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.



Så här kan man se ut efter ett kladdkakebak! :)


Kommentarer

  • Siv-Inger säger:

    Den ser riktigt smaskens ut! Och precis så ska en liten tjej se ut efter att baket är klart, alltid gott att få slicka av visparna, det görs oavsett om man är liten eller stor :)

    2012-05-07 | 21:20:01

Kommentera inlägget här: