annasmilia

Fredagshälsning

Kategori: Allmänt



Här kommer en fredagshälsning från oss! Bilden på Millan är från imorse när hon borstade tänderna innan dagis! :) Trevlig fredag till er alla! <3

Nästa uteprojekt

Kategori: Villa och Inredning

Ja så fort det blir finare och varmare väder ute så är det dax att fortsätta med det vi påbörjade förra sommaren. Det blir att byta brädfodring där det behövs och sen måla om huset. Förra sommaren målade vi två sidor, så nu i år ska vi ta de sista två. Ska bli så skönt när det är gjort, men det är de två sidorna vi har kvar som det är mest jobb med. Men samtidigt är det de två som syns mest så då vill vi ju gärna bli klara med dem bara för det. :) Denna sida, nedan på bilden, är på tur. Det är på denna sidan vi nu bytt alla fönster. Bilden är från när Skanska var här och började riva bort de gamla fönstren. Gillar verklingen INTE färgen, vet inte vad det är, en dassig blå-grå?





Här är iaf en av de två sidor som är klara! Denna färgen älskar vi och tycker att det lyfter huset rejält! :)
Grunden ska målas i en mörk färg, antingen svart eller mörkgrå, sen ska vi ha matchande markiser till grunden. Kommer bli superbra! Eller vad tror ni?

Inspiration till träning

Kategori: Träning



Idag har jag varit ute på en morgonpromenad med mamma. Skönt med frisk luft och att få rensa hjärnan lite, sen blir det ju en bra start på dagen också! :)


Protein

Kategori: Träning



Nu ska jag snart iväg på ett BodyAttack-pass. Detta får bli mitt mellanmål idag innan träningen. Det är ett protein från Body Science som heter Whey 100% som smakar päronsplitt, ganska gott för att vara ett proteinpulver. Det är inte alls ofta som jag tar protein men jag tycker det är smidigt att ta ibland som mellanmål på eftermiddan. (Ni vet väl om hur viktigt det är med mellanmål?) Ibland är det ont om tid och ibland finns det inget att äta hemma, då är detta den perfekta utvägen istället för att det blir nåt annat onyttigt eller ingenting alls.
Jag är väldigt känslig när det gäller att äta för tätt inpå träningen så då är detta räddningen. Mättande, men ändå inget som "tynger" magen. 



Slurp! :)

Vinnare i tävlingen!

Kategori: Allmänt



Vinnarna blev vinnaren! Trots att så många varit inne på bloggen har bara AnnaMalinsRum kommenterat och skrivit det rätta svaret. Så stort GRATTIS Malin! :) Maila mig din adress så skickar jag båda till dig!

Nytt projekt!

Kategori: Pyssel



Se vad Milia har fått. Ett begagnat dockskåp! Ett VÄLDIGT gammalt sådant! :) Men vad gör det? Nu har jag ett roligt och utmanande projekt att bita i. Det ska målas, bytas tapeter och golv. Åh va kul det ska bli! Har hittat en massa inspirationsbilder på renoverade dockskåp, kommer nog bli jättebra detta. Ska försöka ta ett rum i taget och uppdatera eftersom det blir klart.
Och det bästa av allt, Milia älskade det! Det underhöll henne i över två timmar då hon lekte rollspel med dockorna och möblerade om.



Som ni ser så är rummen inte 2012 direkt. ;)

Finbesök

Kategori: Allmänt



Idag har vi haft finbesök utav Madde och Loie. En riktig mysdag med en massa "tarjing", go mat, bebistjus, en promenad och fika. En mycket bra dag!

Det bjöds på lax och potatis med kall sås och sallad.



Några bilder på sötnöten! :)






Lördagsgodis

Kategori: Milia



Bild från igår eftermiddag. Milia med sitt favoritgodis, Ahlgrens bilar!

Nytt nagellack

Kategori: Tips





Igår köpte jag detta nagellack, nr 55, från Deborah Milanos Shine Tech. Den har en bredare pensel vilket gör att det behövs färre strykningar för att täcka nageln och ger ett snyggare resultat. Som ni ser så har Millan redan saboterat den och dragit bort lite av märket frampå. Den här lilla damen bara älskar nagellack och skulle naturligtvis ha den nya färgen på naglarna på en gång. :)

Skrockfull?

Kategori: Allmänt



Är fredagen den 13:e en otursdag? Jag har inte, vad jag kommer ihåg, varit med om något otursfullt på denna dag iaf. Hur har det gått för er idag?

H&M lådans innehåll!

Kategori: Shopping


Milias tankar

Kategori: Milia

Förut var vi hemma hos mamma och pappa och när vi var på väg hem började vi prata om morgondagen. Vi ska ev hälsa på pappa för att se vart han jobbar. Detta skulle vi göra på hemvägen från Torsby sjukhus.
-Vad då? sa Milia.
-Vi åker och hälsar på morfar vid hans jobb imorgon, men vi gör det på hemvägen i så fall, svarar jag.
-Hemvägen? frågar Milia.
-Ja man brukar säga så om man ska göra någonting som är på vägen hem. Som nu när vi är på väg hem så kan vi säga att det gör vi på hemvägen.
-Men...ringvägen mamma, vi bor ju på ringvägen.

Då bröt vi ut i skratt alla tre! :) Det har hon ju alldeles rätt i. Det är mycket som snurrar runt i en 3-årings huvud.

Tror jag blivit kär igen....

Kategori: Tips



...i min nya tvättmaskin! Aldrig har det varit så roligt att tvätta, och va bra den är. Den har allt! Massor av olika program och tillvalsmöjligheter som dessutom är enkla att ställa in. Den är tystgående och energisnål. Den har tidsfördröjning och talar om hur länge det är kvar av programmet. Den är snygg och se på och pricken över i:et är att den spelar en liten melodi när den är klar. Helt onödigt men det piggar upp! Att tvättmaskinens instruktionsbok var gårdagens kvällsläsning kanske kan beskiva hur exalterad jag är över den! Get a life! Hihihi! :)

Min odling

Kategori:

Jag fick frågan tidigare hur det går med min övriga odling. Jag skulle säga att det går rätt så bra, det växer på fint. :)



Chiliplantor!

Kategori:



Nu är mina chiliplantor så stora att de ska planteras om en och en. Här har jag tagit undan lite av varje sort som jag ska ha. Men som ni kan se nedan så finns det rätt så MYCKET kvar.



Min fråga är nu...finns det någon som jag känner som vill byta plantor eller som helt enkelt vill ha plantor? Det är bara att komma hit och hämta, bara ni har nåt att förvara dem i. Men det kan ju fixas enkelt med en avklippt mjölkkartong tex som ni ser ovan.

Dessa sorter har jag:
  • Jalapeno (Hot)
  • Red Cherry (Hot)
  • Frigitello (Sweet)
  • Golden Bell (Sweet)
  • Antohi Romanian (Sweet)
  • Pepper Minimix (Sweet)
Snälla hör av er på något sätt om ni vill ha, en kommentar här på bloggen, meddelande på fejjan eller sms, det är ju onödigt att slänga bort dem. :) Sen finns det ju inget bättre än att få odla sin egen mat.

Paket

Kategori: Shopping



Det här är väl alltid lika roligt, även fast jag vet vad jag har beställt! :) Och nej, det är inte till mig. Visning kommer senare!

Hemmagjord müsli

Kategori: Mat & dryck

Igår testade jag att göra egen müsli och sötade den med Stevia. Jag använde mig av dinkelflingor, krossade linfrön, grovhackade cashew- och valnötter och kokos. Lade ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Strödde över Stevia och lite vatten och blandade runt. Det fick vara i ugn i ca 1 timme på 150 grader. Jag rörde om ofta.



Sen lät jag det svalna av och så öste jag upp det i en tätförslutande burk.



Jag avnjöt det hela med lite turkisk yoghurt och apelsin, supergott! :)



Ny tvättmaskin

Kategori: Allmänt



Det var bara att ge sig iväg och köpa ny tvättmaskin imorse. Den förra ville varken tömma vattnet eller centrifugera. Har gjort ren alla silar och provat alla program, inget funkar. Tråkigt att behöva lägga ut pengar på sånt som bara ska fungera. Men nu har vi iaf investerat i en ny LG tvättmaskin som har fått bäst i test enligt Råd & Rön Bra Köp.

Sötningsmedlet Stevia

Kategori: Mat & dryck


Har ni hört talas om Stevia? Stevia har fördelen att vara både naturligt och kalorifritt vilket är betydligt bättre än om du jämför med andra syntetiska sötningsmedel.
Stevia utvinns från en växt med samma namn från Sydamerika, framförallt Uruguay och Brasilien. Sötman finns i bladen och har i århundraden använts av indianer både för sötning och medicinska ändamål, t ex att sänka blodsockret vid diabetes.
Det finns ju en massa olika kalorifria sötningmedel avsedda för diabetiker men Stevia är den enda som inte är syntetisk. Ex på några syntetiska sötningmedel är: acesulfam k (E 950), aspartam (E 951), cyklamat (E 952), neotam (E 961), sackarin (E 954), sorbitol (E 420), xylitol (E 967).

Vill du ha naturlig sötma så håll dig till honung, råsocker, agavesirap eller lönnsirap. Dessa är mindre raffinerade än vitt socker och innehåller små mängder vitaminer, mineraler och olika antioxidanter. Men att tänka på är att de i huvudsak ger lika mycket energi (kalorier) som socker.

1 tsk Stevia motsvarar 2 kcal, och en tesked vitt socker 20 kcal. 

Blomma

Kategori: Allmänt



Den här blomman kom Christer och Millan hem med häromdan, så lite som gör mig så glad! :)

TÄVLING! Nivea Deo Pure & Sensitive

Kategori: Allmänt


Jag är medlem i Buzzador. Buzzador är Nordens ledande företag inom Word of Mouth marketing och Social media marketing. Som medlem får jag erbjudande om att vara med i utvalda kampanjer passande till mina ifyllda intressen. Om jag blir utvald i en kampanj får jag kostnadsfritt ett paket hemskickat med provprodukter/tjänster som jag i min tur ska testa och göra reklam för. Oftast får jag några extra produkter för att buzza vidare om till andra personer som också får prova dem. När buzzningen är avklarad ska jag fylla i en blankett om hur buzzningen har gått. Ett enkelt och roligt sätt att få pröva nya produkter! :)
Om du också vill bli en buzzador gå in här och anmäl dig, och glöm inte att ange att det är jag, anna_nike, som bjudit in dig.

Pure & Sensitive är en antiperspirant från Nivea helt utan alkohol, parfym, färgämnen och konserveringsmedel - speciellt utvecklad för dig med känslig hud! Den ger ett effektivt skydd i 48 h utan att irritera huden. Den är berikad med kamomillextrakt och avokadoolja. Kamomillen är känd för sina lugnande och antiinflammatoriska egenskaper som effektivt förhindrar hudirritation. Avokadooljan förbättrar återfuktningsprocessen i huden samtidigt som den gör huden mjuk och smidig. 

Nu tänkte jag göra en tävling av detta. Jag lottar ut 2 st vinnare av en varsin Pure & Sensitive Deo. Det enda du behöver göra är att svara på denna fråga: Hur många produkter ingår i Niveas Pure & Sensitive serie? Svaret hittar du på Niveas hemsida och svaren ska finnas i kommentarfältet senast söndag 15/4 kl 00.00. Vinnarna lottas ut måndagen den 16/4. Glöm inte att lämna e-mail adress så jag kan maila och få adressuppgifter. 

Lycka till! :)

Comfort sköljmedel

Kategori: Tips

Igår när jag var och handlade hittade jag ett, för mig, nytt sköljmedel. Comfort Sensations, wild bluebell och bergamot thrill, och passade mig perfekt doftmässigt. Ska bli roligt att pröva det för att se hur det doftar efter tvätten. :)

Min fina mamma

Kategori: Livet



Idag fyller min fina mamma år också! Du är väldens bästa mamma som ställer upp i alla väder, vare sig det handlar om barnpassning, val i livet eller om jag har en dålig dag och behöver prata av mig. Du är omtänksam och har världens största hjärta. Du är klok och vis och du är värd all kärlek i hela världen. Vi älskar dig till tusen! <3 <3 <3

Besök hos syster yster!

Kategori: Allmänt



Idag har vi varit till syster yster med familj. Vi blev bjudna på lunch, jättegoda köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker och potatis och en kall vitlökssås till det. Mums! :) Sedan blev det fika, kladdkaka med grädde och bär. Åhh vad vi har varit bortkämda idag. Inte nog med det så hade Weronica även plockat undan en stor kasse med kläder till Millan. Jättebra! Du är bäst syrran!

Efter att vi kom hem har jag varit och handlat en massa och varit ute på en promenad i snöslask. Inte det skönaste direkt men känslan som infinner sig när jag kliver innanför dörren och in i värmen är helt oslagbar. Efter en sån tur känner jag mig nöjd med mig själv. Nu blir det lite tv innan sängen ropar.

Lite kvällsläsning!

Kategori: Allmänt

Loppisfynd!

Kategori: Shopping

Idag har vi varit på loppis i By. Självklart fick jag med mig några fynd hem. Bland annat en fin gammal sylåda som jag tyckte var jättesöt. Sen fick jag med mig en ny lampa, ett hus med belysning i. :) Jag hittade även ett par saker till men det kan jag inte avslöja här eftersom det ena ska bli en present till någon som vi ska till imorgon! ;)




Fika

Kategori: Allmänt



Här har vi precis fikat. Nu laddar vi för Munkforsrevyn ikväll, det blir krogshow så vi får äta buffé och bli underhållna samtidigt. Ska bli så kul, revyn brukar allltid bli så bra! Milia ska få lite ensamtid med farfar under tiden, det tror jag de behöver. :)

Sökandet efter ägg...

Kategori: Allmänt

...påskägg! Här på morgonkvisten hade vi äggjakt. Eftersom det onödiga snöovädret inte lockade så värst mycket bestämde jag att vi skulle gömma äggen inomhus. Förklarade för Milia att påskharen inte ville vara ute i detta vädret. Och sökandet gav resultat! :)



Glad Påsk

Kategori: Allmänt

GLAD PÅSK allesammans! Hoppas ni får en fin helg tillsammans med nära och kära. <3

Söta Moa

Kategori: Allmänt



Några bilder på söta Moa från i helgen!

Bilder från 3-års kalaset

Kategori: Livet



Kalas

Kategori: Livet

Milia har ju fyllt 3 år under helgen, detta var presenten från farfar! Uppskattat! :)

Nya vardagsrummet

Kategori: Villa och Inredning



Ja nu kan ni jämföra med förra inlägget. Inte helt klart än då, som ni kan se så saknas det gardiner, de kommer på posten till veckan. Det blev så himla mycket ljusare och härligare! Den bajbruna soffan får vara kvar ett tag till, har inte råd att köpa ny. Men den bajbruna färgen på väggarna är iaf borta och de mörka fönstren i olika höjd är också borta! (Fläkten ska också ner, vet inte varför vi satte upp den ens...)

Våra framtidsplaner är att ta bort väggen som är mellan vardagsrummet och Milias lekrum så det blir öppet mellan kök och varadgsrum. Tror det kommer bli mycket större plats och härligare med öppna ytor. Men detta är som sagt längre fram i tiden så denna "lilla makeover" är så vi står ut tills dess. Det går ju an att renovera när färgen till rummet inte kostade mer än 300:-. :)

Hektiskt

Kategori: Villa och Inredning

Senare under dagen kommer förklaringen till min frånvaro. Kan bara säga att om jag tar ett kort i vardagsrummet så ser det inte ut som denna bild längre: :)